Povezivanje Obrenovca i Surčina

Most Obrenovac – Surčin ulazi u završnu fazu izgradnje i prema najavama gradskih zvaničnika biće pušten u saobraćaj početkom decembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2011.

08:05

Default images

Izgradnja ovog mosta počela je 1995. godine, kada je najveći deo i završen, a radovi su prekinuti zbog NATO agresije tokom 1999. Projekat mosta inicijalno je urađen za toplovod, ali se kasnije od toga odustalo.

Završetak postojeće konstrukcije otpočeo je početkom ove godine sa ciljem da se most osposobi kao saobraćajnica koja će povezati Obrenovac i Surčin. Most kod Obrenovca je dugačak 630 metara i širok 14.5 metara, dok je između nosećih stubova u reci ostavljen plovni put širine 200 metara. Kada se završi adaptacija ovog mosta on će biti pretvoren u saobraćajnicu sa dve trake.
Sa obe strane čelicne konstrukcije mosta dograđeni su nosači za pešačke staze, pa će pešaci i biciklisti takođe imati koristi od ovog mosta. Pozitivna činjenica je da i pored promene namene postoji mogućnost da most u budućnosti nosi infrastrukturu toplovoda, pa je na dograđenim nosačima između pešačkih staza i kolovoza ostavljen prostor za tu svrhu.

Značaj ovog projekta je veliki za lokalne komunkacije, jer će omogućiti efikasnu vezu između sremskih naselja i Obrenovca. Prema rečima zvaničnika, put za koji u saobraćajnom špicu sada treba i do sat vremena, izgradnjom ovog mosta biće skraćen na samo 10 minuta.

Rok za završetak radova je 1. decembar 2011. godine.

Izvor: Beobuild

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: