Stravičan sudar u Kruševačkoj ulici

Konstatacija da Zakon o bezbednosti u saobraćaju nije doneo očekivane rezultate potvrđena je još jednom 11. juna u Kruševačkoj ulici u Beogradu.

Izvor: B92

Subota, 11.06.2011.

16:20

Default images

Vozač VW Touarega, koji se kretao neprimerenom brzinom iz pravca Ustaničke ulice, uskratio je prvenstvo prolaza vozaču Renaulta Clio koji se kretao Strumičkom ulicom.

Nažalost, došlo je do kontakta između dva vozila. SUV je svojim levim bokom udario prednji levi deo Clia, koji je skretao desno, u Kruševačku. Jak udarac zaneo je Clia u poziciju kao da skreće levo a prednji branik je otkinut i zakačio se za Bull Bar montiran na Touarega koji gubi kontrolu, udara u betonsku banderu i prevrće se na krov.

Od jačine udarca bandera se prelama na dva mesta i pada na trotoar dok Touareg ostaje bez točka.
Devojka koja je upravljala Renaultom Clio pretrpela je povrede i prebačena je u bolnicu. Vozač Touarega nije zadobio ni ogrebotinu. Prava je sreća da ni automobil van kontrole ni bandera nisu povredili svedoke ovog udesa.

Okupljeni građani u jednom trenutku počeli su da viču i da prete vozaču Touarega zbog nesreće koju je izazvao, dok su se rođaci povređene osobe pitali zašto niko nije priveden.

Da li možete da zamislite kojom brzinom se kretao SUV kada je napravio ovoliku štetu? Za one koji ne poznaju ove ulice, treba da znaju da se njima preko dana retko kada vozi brže od 40 km/h.



Primer ovakve bahatosti je za svaku osudu a krivac treba da ponese kompletan paket odgovornosti i kazni i za saobraćajne prekršaje i za štetu i za troškove koje je napravio.

Posle ovoga, šta je još potrebno da bismo počeli da se razumno ponašamo u saobraćaju?

Više fotografija sa lica mesta pogledajte u našoj Galeriji

Mnogi vozači i dalje bahati

Oštre kazne za jurnjavu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: