Kakav koncept, takav serijski auto

Mercedesov dizajner Gorden Wagener rekao je da je sasvim izvesno da će koncept A klase doživeti minimalne promene kada ode u serijsku proizvodnju.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2011.

08:55

Default images

"Ovo što vidite sasvim je realističan izgled budućeg modela", rekao je Wagener za konceptnu A klasu i dodao: "Konačni model ima 5 vrata i u odnosu na koncept imaće izmene na liniji prozora, rešetka hladnjaka će biti drugačija i svetla će doživeti blage promene - i to je sve".

Ovaj dizajner izjavio je da će u enterijeru biti kvalitetnijih materijala, čak iznad nivoa onih koji se nalaze u C klasi.
Što se tiče pogona, ispod haube će se naći nova porodica poprečno postavljenih četvorocilindraša. Svi će biti turbopunjeni, imaće Start/Stop tehnologiju, a snaga će se prenositi preko ručnog menjača. Kao opcija će se nuditi automatski menjač sa duplim kvačilom.

Naravno, nemački auto-proizvođač planira i AMG verziju, a za sada se samo nagađa o motorima koji će je pogoniti - često se spominje 2,0-litarski benzinac koji razvija 320 do 350 KS i snagu prenosi na sva četiri točka.

Pogledajte fotografije konceptne A klase u našoj Galeriji

Koncept A klase pokreću direktori

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: