Eko-taksa za nova vozila 130 evra

Kupci novih motornih vozila u Srbiji uskoro će prilikom registracije plaćati državi i ekološku taksu, koja će, nezvanično, iznositi oko 130 evra.

Izvor: B92

Petak, 04.02.2011.

08:50

Default images

Ekološka taksa naplaćivaće se shodno "Pravilniku o načinu i postupanju upravljanja otpadnim vozilima" koji je stupio na snagu 1. januara 2011. godine.

Oko tačnog iznosa takse, još uvek su u toku dogovori između predstavnika auto-industrije, Ministarstva i Fonda za životnu sredinu, kao i Privredne komore Srbije.

"Ekološka taksa naplaćivaće se isključivo prilikom kupovine novih motornih vozila - automobila, kamiona, autobusa, specijalnih vozila za potrebe vojske, policije, kao i poljoprivrednih mašina - traktora, kombajna", kaže Siniša Mitrović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.

Prema rečima Mitrovića, novac od taksi ići će za podsticanje reciklaže starih automobila, koji posle upotrebe postaju opasni otpad.

Izvor - NovostiOnline

Pročitajte više o eko-taksi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: