Cadillac najavio: Stižu tri EV

Potpredsednik Cadillaca Ron Harvi je za američke medije potvrdio da će ovaj brend tokom 2023. godine prikazati tri nova električna vozila.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2023.

11:00

Cadillac najavio: Stižu tri EV
Foto: Cadillac promo

Iako će biti prikazati tokom 2023., ovi novi modeli će u proizvodnju krenuti 2024. godine, piše Autoblog.

Harvi je napomenuo da će se neki od ovih modela proizvoditi i prodavati na više tržišta, što će dovesti do pokretanja proizvodnje u različito vreme. Iako Harvi nije želeo da komentariše koji modeli su tačno u pitanju, treba podsetiti da je Cadillac još 2020. izložio mapu puta za svoju električnu budućnost. Ta mapa je uključivala i crossover veličine modela XT4, pa EV sličan Escaladeu i SUV sa tri reda sedišta.

U 2019. Cadillac je odlučio da vremenom odbaci alfanumeričku strukturu imenovanja i da ponovo daje modelima prava imena. Lyriq i Celestiq su započeli tu tranziciju.

Cadillac je u međuvremneu zaštitio nazive Ascendiq, Optiq, Symboliq, Vistiq, Lumistiq i Escalade IQL, ukazujući time na potencijalna imena za nova električna vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: