Saznao da će dobiti sina, pa "palio" gume – policija mu zaplenila i uništila auto

"Ako uništite put, mi ćemo uništiti vaš automobil",

Izvor:

Utorak, 06.12.2022.

12:36

Saznao da će dobiti sina, pa
Foto: Avigator Fortuner/Shutterstock

Život nam donosi brojne radosti koje zaslužuju da ih proslavimo kako treba. Međutim, neki umeju da preteraju u proslavama, a na njihovu nesreću takve aktivnosti se često prijavljuju policiji, koja ih evidentira i kažnjava.

Policija australijske države Kvinslend nedavno je uništila automobil čiji se vlasnik previše zaneo u svojoj radosti. Nakon što su mu lekari saopštili da će njegova supruga da rodi sina, odlučio je da to proslavi "paljenjem" guma svojim automobilom.

Pritom je neko snimio vozača i njegov Holden Commodore u akciji. Policija ga je ubrzo pronašla i privela zbog "prekršaja opasnog po život".

Osim što mu je automobil uništen, vozač je osuđen i na zatvorsku kaznu i četiri godine zabrane upravljanja vozilom.

"Dim je bio toliko gust da niste mogli videti put u dužini od 100 metara", saopštila je policija.

"Ako uništite put, mi ćemo uništiti vaš automobil", rekao je Mark Rajan, ministar policije i vatrogasnih i hitnih službi u regionu. Automobil je uništen tako što je iskorišćen u plemenite svrhe, odnosno njegovo uništavanje nije bilo besmisleno.

Poslužio je vatrogasnim i hitnim službama Kvinslenda za obuku spasavanja u saobraćajnim nesrećama. Uništen je na stepenicama zgrade parlamenta u Kvinslendu, simulirajući akciju oslobađanja putnika zarobljenih u automobilu.

A vozač? Imaće zanimljivu priču za svog sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: