Kako slupati auto na holivudski način VIDEO

U Holivudu koriste razne trikove kako bi filmske scene sudara i uništavanja automobila bile efektnije i uzbudljivije.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2022.

10:47

Kako slupati auto na holivudski način VIDEO
Screenshot YouTube

Bilo da se radi o filmu o superherojima, filmu o pljački banke ili napetom špijunskom trileru, postoji velika šansa da ćete u filmu koji pogledate ovog vikenda videti spektakularna uništenja bar nekoliko automobila.

Ali ono što većina nas ne zna je koliko daleko Holivud i TV studiji idu da bi obezbedili da se ta vozila slupaju na način na koji režiseri žele.

Novi video na Insajderovom Jutjub kanalu otkriva neke od tih metoda uz pomoć JEM FX, jedne od kompanija koje Holivud angažuje prilikom snimanja filmova prepunih akcionih scena.

Na primer, iz snimaka testova sudara koje sprovodi EuroNCAP i druge slične organizacije znamo da stubovi koji nose krova automobila prilično jaki, pa da bi se dobio "zgnječeni" izgled koji producenti filma traže, JEM FX pre snimanja scene iseče delove nosača krova.

Modifikacije su nevidljive spolja, ali omogućuju da se gornji deo putničke kabine vozila trenutno i potpuno spljošti kada ga pregazi autobus ili neko teretno vozilo.

Pogledajte koji se još trikovi koriste prilikom snimanja holivudskih filmova:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: