Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo FOTO/VIDEO

Francuski proizvođač je samo jedan u nizu automobilskih brendova koji su ulazak u električnu eru obeležili promenom vizuelnog identiteta.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2022.

11:21

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo FOTO/VIDEO
Foto: Citroen promo

Citroen je otkrio svoj novi identitet i logo koji je reinterpretacija originala iz 1919. godine. Novi logo će debitovati na novom konceptu pre kraja septembra, pre nego što se nađe u budućim proizvodnim modelima počev od sredine 2023.

Ovo je deseta revizija logotipa u 103-godišnjoj istoriji Citroena i treća u poslednjih 13 godina. Iako je zadržan dvostruki "ševron" sa potpisom, ovalni spoljašnji oblik je odstupanje od prethodnih interpretacija i povratak original.
Foto: Citroen promo
Naime, ovaj dizajn je odabrao osnivač Andre Citroen 1919. godine, inspirisan svojom kompanijom za obradu metala koja je proizvodila sisteme zupčanika u obliku riblje kosti.

Novi logo je kombinovan sa svežom i pojednostavljenom paletom boja i modernim fontom za natpis Citroen.
Foto: Citroen promo
U jednoj od različitih varijacija, logo je obojen u "Monte Carlo Blue" nijansu, koja će se takođe vratiti kao boja spoljašnja za buduće Citroen modele.

Međutim, Citroen takođe koristi blistaviji "Infra-Red" za fizičke, štampane i digitalne aplikacije, zamenjujući crvenu boju sa potpisom brenda.
Foto: Citroen promo
Proizvođač automobila za sada nije otkrio detalje o predstojećem konceptnom automobilu koji će nositi novi amblem.

Francuska kompanija ga je opisala kao "važno konceptualno porodično vozilo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: