Brabusova zver ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3,7 sekundi

Brabus ima novu igračku za bogate kojoj mogu da se dive svi oni koji u takvom preterivanju vide smisao.

Izvor: B92

Subota, 24.09.2022.

13:00

Brabusova zver ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3,7 sekundi
Foto: Brabus

Mercedes G klasa je sam po sebi jedan od najluksuznijih SUV-ova na svetu, što je teško zameriti. Za mnoge je to samo automobil iz snova, a manjim delom samo osnova od koje se kreće u stvaranje pravog automobila iz snova.

Poslednjima je "posebno teško", pa će im u planovima pomoći Brabus. Mercedesovi tjuning stručnjaci su posebno maštoviti na G klasi, pa sada predstavljaju još jednu specijalnu verziju, ograničenu na samo deset primeraka.

Ime otkriva sve, pa Brabus P 900 Rocket Edition nudi 900 KS, što predstavlja daleko dinamičnije performanse od podignutog 800 Adventure KSLP. Iako je spušten i prilagođen putu, ovaj model je i dalje visok preko dva metra.
Karoserija je ukrašena obiljem karbona, a novitet u ponudi je providni panel na poklopcu motora i LED osvetljenje za bukvalno sve. Postavljen je na ogromne felne od 24 inča.

Unutra ista priča, ali sa obiljem najfinije kože. Putnici pozadi takođe dobijaju ekrane, a pored ambijentalnog osvetljenja osvetljeni su i Brabus logotipi. Kao što smo rekli, ovde nema portalnih osovina prilagođenih terenu, već je Brabus odabrao podesivo vešanje radi veće udobnosti i još boljeg držanja puta.

4.5 V8 biturbo V8 proizvodi gore pomenutih 900 KS sa ograničenjem nametnutog 1050 Nm obrtnog momenta. Do 100 km/h stiže za neverovatnih 3,7 sekundi, dok je maksimum 280 km/h. Govorimo o čudovištu od 2,7 tona! Disk kočnice prečnika 400 mm obezbeđuju sigurno zaustavljanje.

Brabus P 900 Rocket Edition One of Ten je za oko 170.000 evra skuplji od kraće verzije bez zadnjeg bunkera, odnosno početna cena je 649.638 evra bez poreza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: