Kompromis? Nemački tužilac traži ograničenje brzine od 200 km/h na auto-putu

Za sve je kriv jedan češki milijarder.

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Sreda, 17.08.2022.

08:26

Kompromis? Nemački tužilac traži ograničenje brzine od 200 km/h na auto-putu
Foto: Sergio Rojo/Shutterstock

Bio je to hit na društvenim mrežama, češki milijarder vozio je Bugatti Chiron nemačkim auto-putem brzinom od 417 km/h. Protiv vozača je čak vođen i sudski postupak – koji je, očekivano, morao biti obustavljen jer nije prekršen nijedan zakon.

Vlasnik Bugattija vozio je na deonici na kojoj nema ograničenja brzine. Sada bi predlog tužioca uključenog u slučaj mogao dati novi podsticaj raspravi.

Ideja dolazi iz kancelarije tužioca Saksonije-Anhalta, koji ne vidi razlog za kažnjavanje Čeha, bez obzira na vrtoglavu brzinu kojom je prelazio 116 metara u sekundi, piše Der Spigel.

Državno tužilaštvo smatra da je ograničenje brzine razumno, ali je zanimljiva brzina koju tužilac predlaže. Ne 120 ili 130 km/h, o čemu se trenutno raspravlja u Nemačkoj, nego vrtoglavih 200 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: