Fatalna nesreća u Nemačkoj – krivac "autonomno vozilo"?

Nemačka policija istražuje smrtonosnu saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovalo probno vozilo sa modernim sistemom pomoći vozaču u kojoj je jedna osoba poginula, a devet povređeno.

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2022.

18:00

Fatalna nesreća u Nemačkoj – krivac
Foto: Deeproute.ai

Policija je saopštila da se u vozilu u trenutku nesreće nalazilo pet osoba, uključujući 43-godišnjeg vozača.

Električno vozilo sa probnim tablicama je u ponedeljak na krivini na putu B28 u blizini Remerštajna, jugoistočno od Štutgarta, kada je iz nepoznatih razloga prešlo u suprotnu traku i udarilo u automobil koji je nailazio.

To je dovelo do čeonog sudara između drugog automobila i trećeg vozila. Vozilo je potom udarilo u drugi automobil. U sudaru je smrtno povređen putnik iz ovog drugog automobila.

BMW, proizvođač testnog vozila, suprotstavio se policijskim izveštajima rekavši da je električno testno vozilo "autonomno".

Automobil je imao mogućnost pomoći vozaču nivoa 2, što ukazuje da je ljudski vozač u principu odgovoran za kontrolu vozila, saopštio je BMW.

Policija nije komentarisala saopštenje BMW-a. Velika šteta zahtevala je veliku operaciju spasavanja u kojoj su učestvovala četiri spasilačka helikoptera i 10 vozila hitne pomoći. Pored toga, angažovano je 80 vatrogasaca sa 15 vozila hitne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: