Prodaje se Peugeot iz filma "Taxi 2"

Peugeot 605 "Cobra" je zahvaljujući nastupu u drugom delu kultnog filmskog serijala pružio veliku dozu smeha gledaocima širom sveta. Sada ima priliku da ponovno dospe u centar pažnje. Auto će uskoro biti ponuđen na prodaju na aukciji.

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Utorak, 16.08.2022.

12:18

Prodaje se Peugeot iz filma

Može se smatrati da je mat crna "Cobra" iz filma Taxi 2 najpoznatija verzija modela 605. Iako nije bila glavna zvezda automobilske komedije (ova uloga pripala je beloj 406-ici), ostala je u sećanju mnogim obožavateljima filma.

U filmu je crna limuzina trebalo da pruži najvišu nivo bezbednosti japanskim VIP osobama koje su doputovale u poslovnu posetu.

"Sa karoserijom izrađenom od titanijuma, višeslojnim oklopom i dva projektila, vozilo je bilo gotovo neuništivo. Dodatna prednost vozila bio je moćni V12 motor sa dva turbopunjača, uz paljenje povikom 'Ninja!'. Najveća brzina bila je 320 km/h, a bez dosipanja goriva auto je imao je domet 900 km, manje-više isto kao put od Pariza do Marselja. Pravo čudo tehnike."

Zapravo, super-limuzina nije bila ništa više od matirane serijske 605-ice. Ispod haube je benzinski V6 zapremine tri litra. Bio je to najveći motor u ponudi brenda Peugeot u to vreme.

Cobra će se uskoro naći na aukciji

Ovaj automobil će 23. oktobra biti ponuđen na prodaju na aukciji koja će se održati u istorijskom sedištu kompanije Peugeot u Sošou.

Kolekcionari, pogotovo oni koji vole kinematografiju, sigurno neće ostati ravnodušni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: