Zaoštrava se konkurencija: Fiat predstavio kupe-krosover FOTO

Nekada je BMW X6 bio usamljen u ovom automobilskom segmentu.

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2022.

11:16

Zaoštrava se konkurencija: Fiat predstavio kupe-krosover FOTO
Foto: Fiat promo

Fiat je objavio prve fotografije modela prikladnog, ali neinventivnog imena Fastback. To je prvi kupe-krosover ili kupe-SUV, ako vam tako više odgovoara, ovog brenda.

Italijanski proizvođač predstavio je Fastback u Južnoj Americi, s obzirom da je reč o vozilu namenjenom pre svega tržištima kao što su Brazil (gde će se i proizvoditi) i Argentina, a gotovo je izvesno da ga nećemo videti sa ove strane Atlantskog okeana.

Automobil koji pripada sve popularnijem segmentu zasnovan je na konceptu iz 2018, dok dizajnom podseća na kupe-krosover varijantu Fiata Pulse, takođe namenjenog južnoameričkom tržištu. Oba modela koriste MLA mehaničku platformu razvijenu za vozila koja se prave i prodaju u Južnoj Americi.
Foto: Fiat promo
Fiat za sada nije objavio fotografije enterijera, ali treba očekivati da će unutrašnjost vozila biti gotovo identična onoj iz modela Pulse iz 2021.

Detalji o motorizaciji takođe nisu zvanično objavljeni, ali lokalni mediji pišu da će se ispod haube naći 1.0 turbo-benzinac sa 130 KS (96 kW) i 200 Nm. Kao jedna od opcija spominje se i atmosferski 1.3-litarski agregan koji proiozvodi 107 KS (79 kW) i 134 Nm.

Oba ova motor se ugrađuju u pomenuti Pulse, a za prenos snage se koristi manuelni ili CVT menjač, dok je pogon na prednje točćkove.
Kokpit Fiata Puls iz 2021. (Foto: Fiat promo)
Dimenzije nisu poznate, ali je jasno da se radi o vozilu iz kompaktnog SUV segmenta.

Ostaje da se vidi da li će Fiat ponuditi Fastback na još nekim svetkim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: