Da li je sedam dana dovoljno za "popravni" na tehničkom?

Rok je novom odlukom produžen sa 3 na 7 dana, podseća sajt Polovni automobili.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2022.

09:00

Da li je sedam dana dovoljno za
Foto: KrimKate/Shutterstock

Do sada smo imali SAMO 3 (tri) radna dana da se vratimo na tehnički pregled bez ponovnog plaćanja pune cene ukoliko prvi put ne prođemo tehnički pregled. Ovo je bio suludo kratak rok, pošto za to vreme često ne možete ni da zakažete odlazak u servis, piše sajt Polovni automobili.

S obzirom na cenu tehničkog pregleda, ovo je mnogim vozačima bio zaista veliki problem. Padnete na tehničkom, jurite majstore i servise, ne uspete na vreme da sredite auto i onda ponovo morate da platite 6.000 dinara.

Ukupno, 12.000 dinara samo za tehnički pregled zbog nelogično kratkog roka koji je ostavljen za sređivanje automobila. Poređenja radi, na primer, u Hrvatskoj je rok 15 kalendarskih (ne radnih) dana.

U Srbiji je sada rok 7 dana

Na sreću, ovaj rok je produžen sa 3 radna dana na 7 radnih dana. Dakle, sada imate 7 radnih dana da sredite auto ukoliko ste pali na tehničkom i da se vratite na tehnički bez "duplog" plaćanja.

Međutim, iz razgovora sa brojnim vozačima i radnicima u servisima zaključujemo da i dalje ostaje pitanje: Da li je 7 radnih dana dovoljno?

Naravno, 7 dana je neuporedivo bolje od 3 dana, naročito ukoliko je nešto ozbiljnije u pitanju. Sa druge strane, servisi su često preopterećeni, naročito oni kvalitetniji i provereni, što znači da vlasniku neretko može da se zakaže dolazak tek za 3-4 dana.

Tu je i pitanje koliko će auto provesti vremena u servisu. Na primer, za neke modele ili verzije modela, naročito starije, nabavka delova može da bude zaista problematična.

Neretko zadnje kočnice umeju zaista da zakomplikuju život vlasniku – kada i majstori počnu da sležu ramenima čak i nakon zamene mnoštva delova kočionog sistema.

Šta vi mislite – da li je 7 dana dovoljno? Svoje mišljenje možete izneti u komentarima – da li je 7 radnih dana dovoljno ili je trebalo ovaj rok produžiti za bar još nekoliko dana?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: