Toyota predstavila redizajniranu, snažniju Corollu FOTO

Kupci će dobiti više snage od hibridnih pogona, nove bezbednosne sisteme i multimediju na većem ekranu.

Izvor: B92

Petak, 03.06.2022.

12:13

Toyota predstavila redizajniranu, snažniju Corollu FOTO
Foto: Toyota promo

Toyota je restilizovala svoj najvažniji model u gami. Spoljne promene su minimalne i odnose se na novu masku, okvir svetala za maglu i novi dizajn alu felni.

Osim toga, kupcima će biti ponuđene i nove boje karoserije, a isti je slučaj i sa enterijerom, koji je dobio nekoliko novih dezena tapacirunga i presvlaka za sedišta.

Corolla za 2023. je opremljena najnovijim multimedijskim i digitalnim sistemima. Veći 10,5-inčni ekran na centralnoj konzoli donosi novi kvalitet grafike.

U skupljim paketima opreme, Corolla ima i 12,3-inčni ekran koji se može prilagoditi željama vozača u četiri različita načina rada. Do sada je Toyota u tom pogledu malo zaostajala za konkurencijom.

Svaki kupac će dobiti 4 godine besplatnog pristupa Internetu i sistemima Toyota Smart Connect ili Toyota Smart Connect Pro, koji će omogućiti stalan pristup online navigaciji, saobraćajnim informacijama i drugim podacima korisnim tokom putovanja.
Foto: Toyota promo
Corolla će takođe imati glasovnog asistenta i opciju za daljinsko upravljanje nekim funkcijama automobila, kao što su zatvaranje i otvaranje prozora, podešavanje klima-uređaja ili paljenje pozicionog svetla.

Iako se dizajn automobila vrlo malo razlikuje u odnosu na aktuelnu verziju, hibridna tehnologija se menja. Corolla za 2023. će dobiti petu generaciju hibridnog pogona sa snažnijim elektromotorom. Tako će verzija 1.8 imati 140 KS, a verzija 2.0 će raspolagati sa 196 KS.

Osim toga, automobili će biti lakši zbog smanjenja baterije za 18 kg. Sve će to osnovnu verziju hibridnog pogona učiniti još privlačnijom za kupce.

Na primer, ubrzanje 0-100 na sat je poboljšano sa 10,9 sekundi na 9,2 sekunde. Pored ovoga, emisije i potrošnja goriva ostaju nepromenjeni.
Foto: Toyota promo
Jači hibrid postaće “sportskiji”. Pogon od gotovo 200 KS će omogućiti Corolli da ubrza do stotke za 7,5 sekundi, a uz to će biti i nešto štedljiviji od sadašnje sa 184 KS.

Uz ove promene poboljšane su i vozne karakteristike. Ne samo što se tiče ogibljenja, već i osećaja vozača pri ubrzavanju.

Istovremeno, snažniji električni deo pogona smanjuje opterećenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem pa će u kabini biti manje buke tokom vožnje.

Corolla za 2023. opremljena je setom Toyota T-MATE aktivnih bezbednosnih sistema koji kombinuje postojeći Toyotin paket Safety Sense sa drugim sistemima pomoći u vožnji i parkiranju.

Sistem ranog upozoravanja na sudar (PCS) poboljšan je sistemom za suzbijanje ubrzanja koji reagje kada se papučica gasa oštro pritisne u trenucima kada se vozi pri maloj brzini.
Foto: Toyota promo
Osim toga, sistemi aktivne bezbednosti bitće bežično ažurirani i prošireni novim funkcijama tokom čitavog životnog veka vozila.

Novost u Toyoti je i Safe Exit Assist, sistem koji upozorava na vozila koja se približavaju sa otpozadi kada pokušate otvoriti vrata.

Još jedno novo rešenje je sistem koji vas podseća da prilikom izlaska iz automobila proverite da li ste možda ostavili dete na zadnjem sedištu.

Restilizovana Toyota Corolla stiže u evropske prodajne salone u prvoj polovini 2023. godine. Cene nisu objavljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: