Lancia "napada" tržište novim modelima

Lancia se sprema da pokrene svoj desetogodišnji strateški plan počev od 2024. godine, uključujući potpuno novu gamu od tri modela i njeno širenje na evropskim tržištima.

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2022.

15:00

Lancia
Photo: Lancia

Kako prenosi Autoblog, ovaj italijanski brend je sada otkrio dužine predstojećih modela Ypsilon, Aurelia i Delta, tokom zvanične najave imenovanja pet novih brend menadžera u Evropi.

Nova generacija Ypsilona, koja će biti predstavljena 2024. sa hibridnim i potpuno električnim varijantama, biće duga oko 4 metra. Ovo predstavlja povećanje u poređenju sa njegovim prethodnikom od 3,84 metra koji je u prodaji od 2011. i deli svoju platformu sa Fijatom 500.

Veća karoserija će staviti Ypsilon u jezgro supermini segmenta koji je još uvek prilično popularan u Evropi. Novi model će biti baziran na STLA Small arhitekturi. Ista platforma će na kraju podržati ceo Stellantisov portfolio malih modela, uključujući Peugeot 208, Opel Corsu, Citroen C3, još neimenovani Fiat supermini i niz B-SUV-ova.

Sledeći novitet Lancije biće vodeći model Aurelia, dugačak 4,6 metara. Za razliku od prethodnih Aurelia modela koji su dolazili u karoseriji limuzina, kupe, spajder i kabriolet, reinkarnacija će usvojiti krosover karoseriju u skladu sa preovlađujućim trendom dizajna našeg vremena. Imaće potpuno električni pogon i najverovatnije će biti zasnovan na STLA Medium arhitekturi.

Treći i poslednji novi model Lancije biće nova Delta, koja će biti predstavljena 2028. godine, dugačka 4,4 metra. Biće u obliku kompaktnog hečbeka koji će poštovati svoje korene.

Lancia opisuje novu Deltu kao „izvajan i mišićav automobil sa geometrijskim linijama” što nas navodi da verujemo da će to biti moderna verzija originala koji je dizajnirao Giugiaro, navodi Carscoops. Takođe znamo da će biti potpuno električna, verovatno zasnovana na STLA Medium arhitekturi.

Lancia će od 2028. godine preći samo na EV, što znači da je to datum kada će hibridna varijanta Ypsilona biti ukinuta, dok će njegova tri modela pokriti 50 odsto tržišta.

U ranijim najavama čuli smo i za reinterpretaciju kultnih elemenata, osvetljene rešetke i luksuzne enterijere sa retro ukusom koji sadrže eko-održive materijale i obilje tehnologije. Lancia je sada otkrila da će dizajn enterijera biti inspirisan modelima Gamma, Thema i Flavia. Što se tiče ugrađene tehnologije, S.A.L.A. (Sound Air Light Augmented) inteligentni virtuelni interfejs će omogućiti pristup zvučnom sistemu, klimatizaciji i ambijentalnom osvetljenju preko jednog dugmeta.

Lancia će se proširiti i na evropska tržišta van Italije, stvarajući 100 novih predstavništava u 60 velikih evropskih gradova i kladeći se na optimističnih 50 procenata onlajn prodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: