Prodaje Ladu za 130.000 evra VIDEO

Jedan od popularnijih modela u bivšoj Jugoslaviji nije se smatrao sportskim automobilom, jer Lada Riva je imala neke druge vrline, ali ovaj konkretan primerak je i te kako vredan pažnje.

Izvor: Izvor: B92, Autopress.hr

Sreda, 18.05.2022.

11:16

Prodaje Ladu za 130.000 evra VIDEO
Ilustracija: Lada 2107 (Foto: AvtoVAZ)

Vlasnik ove Lade Rive, odnosno VAZ-a 2105 kako glasi fabrička oznaka, je Fedor Vorobjev, jedan od najbiljih driftera u Rusiji, koji sa svojom Ladom godinama uspešno nastupa i uvek se nalazi u samom vrhu takmičenja. Vorobjev je nedavno odlučio da proda svoju Ladu, a istaknuta cena od neverovatnih 137.000 evra iznenadila je i najveće poklonike drifta.

Ne treba osporavati činjenicu da je u tjuning uloženo puno novca, truda, znanja i vremena, ali cena se ipak čini preteranom.

Uglavnom, ova Lada Riva gotovo da i nema dodirnih točaka sa fabričkom modelom. Jedina nesumnjiva veza je oblik karoserije, dok su gotovo svi elementi mehanike i unutrašnjosti zamenjeni trkačkim.

Pod haubom se nalazi 3.0 turbo-benzinac sa čak 610 KS i 800 Nm, a kako ova Lada izgleda u akciji proverite u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: