Futuristički motocikl kakav niste videli VIDEO

Vijetnamska kompanija Bandit9, koja se bavi proizvodnjom specijalnih motocikala po porudžbini, ove nedelje proslavlja desetu godišnjicu postojanja i u čast ovog jubileja predstavila je svoj najambiciozniji projekat do sada...

Izvor: B92

Petak, 14.01.2022.

13:00

Futuristički motocikl kakav niste videli VIDEO
Photo: LuxuryLaunches

Supermarine predstavlja futuristički, posebno kreirani motocikl, sastavljen od 400 specijalno dizajniranih komponenti, od kojih je svaka projektovana i izgrađena od nule u okviru pogona kompanije. Najistaknutija karakteristika ovog dvotočkaša jesu njegovi ultimativno aerodinamični paneli, koji malo podsećaju na AMB 001 supermotocikl kompanije Aston Martin. Oblik ovog neverovatnog motocikla inspirisan je ražama i razvijen je u vazdušnom tunelu kako bi bio maksimalno efikasan po pitanju aerodinamike.

Karoserija motocikla uokviruje šasiju ispod sebe u fluidnom maniru, kao topljena kriška sira, dok je njen izvrsni dizajn predstavljen kao jedna celina. Oblik panela povećava protok vazduha ka motoru i dodaje veću silu potiska u krivinama. Karoserija Supermarine motocikla biće kreirana u dve varijante, od ABC plastike i ugljeničnih vlakana. Supermarine poseduje specijalnu šasiju od nerđajućek čelika, međutim, kupci takođe mogu izabrati i ultralagani karbonski ram. Viljuška motocikla takođe je unikatno dizajnirana i uklapa se u celokupnu estetiku ovog posebnog modela.

Supermarine je opremljen posebnim livenim aluminijumskim točkovima, opremljenim Nitron vešanjem i Brembo četvoroklipnim kočionim kleštima. Kupci dodatno mogu nadograditi čitavu postavku i izabrati šestoklipne Berginer kočnice i vrhunsko Öhlins vešanje.

Kompanija Bandit9 izgradila je svoje ime kreirajući malu flotu specijalno prilagođenih modela i njihovim pretvaranjem u predivne kreacije. Međutim, Ho Chi Minh radionica odlučila je da Supermarine motociklu pruži daleko moćnije srce. Specijalni motocikl dostupan je sa dva klasična paralelna tvin agregata kompanije Triumph. Ove mašine poseduju 900cc i razvijaju 74 ks i 80 Nm obrtnog momenta, što motociklu omogućuje maksimalno ubrzanje od gotovo 200 km/h.

Nešto moćnija verzija ovog prelepog modela stići će sa 1.200cc i razvijati 103 ks i 133,5 Nm obrtnog momenta, podižući maksimalnu brzinu na 210 km/h. Petostepeni menjač dolazi kao standard, ali kupci će takođe moći da izaberu i šestostepenu transmisiju. Bandit9 Supermarine će biti građen prema porudžbinama i njegove isporuke će sartovati od decembra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: