Ovo je najbrža kosilica na svetu VIDEO

Hondina Mean Mower V2 kosilica je ultra brza i može do 161 km/h (100 mph) za 6.285 sekundi.

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2021.

09:30

Ovo je najbrža kosilica na svetu VIDEO
Foto: Profimedia/Honda

Ovo nije proizvod nekog kućnog tjuninga nego je legitiman proizvod japanskog proizvođača automobila, čak i potvrđen u Ginisovoj knjizi rekorda.

Kao što se vidi u videu, kosilicu je bilo potrebno voziti oba smera da bi ostvarila rekord, a bila je potrebna sposobnost sportskog vozača Jessa Hawkinsa da se postigne ovaj podvig, piše Revija HAK.

Kako smo i očekival,i specifikacije kosilice su daleko od proseka. Mean Mower V2 pozajmljuje puno delova od još jedne kosilice, Hondine HF2622. Prednji poklopac, kutija za travu i paneli karoserije su uglavnom standardni, ali osim toga, Honda je učinila sve da bi ovu kosilicu izdvojila od ostatka.

Za početak, zamenjen je motor ugradnjom agregata iz Hondinog supermotocikla CBR1000RR. Četvorocilindrični motor od 999 ccm ima 190 konjskih snaga, što je ipak malo više od 30 konjskih snaga standardne kosilice. Superkosilica je pozajmila šestostepeni menjač, kvačilo i upravljačku jedinicu motora. Ugrađene su i polugice za menjanje brzina, trkački volan, 10-inčni ATV točkovi i odgovarajuće trkačke gume. Honda je takođe dodala oštrice od ugljeničnih vlakana od šest inča da bi takođe poboljšala performanse košenja trave.

Honda je postavila svetski rekord na Dekra Lausitzringu, blizu Drezdena u Nemačkoj. Prema zahevima za Ginisov svetski rekord, Mean Mover V2 je vozio dvaput, u suprotnim smerovima, a kao vrednost za rekord je korišćena srednja vrednost od 6,285 sekundi. Kosilica je postigla najveću brzinu od 242,99 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: