Jeep predstavio ekološki Wrangler

Stigao je novi Jeep Wrangler MY22.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

15:00

Jeep predstavio ekološki Wrangler
Photo: Jeep

Wrangler 4xe modeli će takođe imati fabrički ugrađen Jeep® Performance Parts (JPP) vetrobran od materijala Corning Gorilla Glass (standardno u verziji Rubicon i opcionalno u verziji Sahara), za koji se koristi ista tehnologija hemijskog ojačavanja kao i na ekranima na mobilnim telefonima.

Kombinacija ultra lakog Gorilla Glass unutrašnjeg sloja sa 52% debljim spoljašnjim slojem čini ovaj vetrobran lakšim, izdržljivijim, i do tri puta otpornijim na usekline, pukotine i udarce kamenja i terenskih krhotina koje tvrdokorni vlasnici vozila Jeep Wrangler vole da izazivaju.

Takođe, za vlasnike koji žele mogućnost da brzo i lako uživaju na svežem vazduhu, za modele Wrangler 4xe za 2022. biće ponuđen novi Sunrider Flip Top krov.

Ova nova opcija za kabrioletsku vožnju sadrži meki krov preko prednjeg dela vozila, dok je ostatak krova tvrd.

Može se otvoriti kako bi omogućio putnicima da uživaju u svežem vazduhu.

Panel je od crne keper tkanine, materijala koji se koristi i kod nekih kabrioleta. Novi Sunrider Flip Top krov omogućava i postavljanje šina i hardvera.
Photo: Jeep
O modelu Jeep Wrangler 4xe

100% nezaustaljiv, kao što je tradicija brenda Jeep, sa do sada neviđenim elementima, novi Wrangler 4xe predstavlja Wrangler model sa najboljim ekološkim karakteristikama i mogućnostima terenske vožnje do sada.

Performanse su takođe unapređene: Wrangler 4xe ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,4 sekundi, i ima maksimalnu kombinovanu snagu od 380 KS i obrtni momenat od 637 Nm.

Pored toga, ima 4x4 pogon u potpuno električnom modu, sa do sada neviđenom kontrolom i može da obezbedi autonomiju od više od 50 km u potpuno električnom modu sa nultim emisijama (u urbanom WLTP ciklusu), što je savršeno za svakodnevnu upotrebu u gradu.

Punjenje baterije do maksimuma moguće je za manje od 3 sata, sa punjenjem na 7,4 kWh, i opcijama za zakazivanje, i – zahvaljujući opciji Max Regen – povećanju nivoa baterije pri vožnji u praznom hodu.

Pogonski sistem modela Jeep Wrangler 4xe kombinuje dva električna motora, 2,0 litarski I-4 motor i 8-brzinski automatski prenos, za skoro potpuno tih pogon i unapređene sposobnosti terenske vožnje u 4x4 modu, bez stresa zbog ograničene autonomije električne vožnje.

Ova kombinacija omogućava modelu Trail Rated Jeep Wrangler da zadrži pogonski sistem koji obuhvata, u zavisnosti od paketa opreme, dva napredna režima pogona na četiri točka, aktivne, na zahtev dostupne stalno aktivne sisteme (Selec-Trac ili Rock-Trac), Dana osovine sledeće generacije, Tru-Lok sistemom zaključavanja prednje i zadnje osovine, Trac-Lok diferencijalom sa ograničenim klizanjem i elektronskim otkačinjanjem prednjeg stabilizatora.
Photo: Jeep
Photo: Jeep
Photo: Jeep
Photo: Jeep
Photo: Jeep
Photo: Jeep
Photo: Jeep

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: