Nevera najbolje ubrzava – Rimčev automobil srušio sopstveni rekord VIDEO

Električni hiperautomobil je iz stanja mirovanja prešao 400 metara za samo 8,582 sekunde.

Izvor: Izvor: B92, zimo.dnevnik.hr

Nedelja, 15.08.2021.

08:57

Nevera najbolje ubrzava – Rimčev automobil srušio sopstveni rekord VIDEO
Foto: Rimac Automobili

Ono što se nezvanično spominjalo i najavljivalo, sad je i zvanično potvrđeno. Hiperautomobil Nevera hrvatske kompanije Rimac Automobili, postiže najbolje ubrzanje među aktuelnim produkcijskim modelima.

Rekord je potvrđen na stazi Famoso Raceway u Kaliforniji, gde je Neveri za četvrt milje bilo potrebno samo 8,582 sekunde, dok je maksimalna brzina na cilju iznosila 167,51 milja na sat (269,58 km/h).

U prevodu, automobil je iz stanja mirovanja prešao 400 metara za samo 8,582 sekunde. Uz to što je Nevera postigla novi rekord kada je reč o ubrzanju, ujedno je i srušila sopstveni (doduše nezvanični) rekord od 8,62 sekunde koji je u junu Rimac postavio u Hrvatskoj.

Za volanom se ovog puta nije našao sam Mate Rimac, već Bruks Vejsblat iz DragTimesa.

Na snimku koji je objavio DragTimes, vidi se da uslovi za postavljanje rekorda baš i nisu bili savršeni. Naime, u Kaliforniji je, baš kao i kod nas, u ovom periodu prilično vruće pa je tim iz Rimac Automobila morao da prilagodi neka podešavanja na automobilu za optimalno ubrzanje i vožnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: