Umesto kazne, policija im podelila vaučere da zamene pregorele sijalice na automobilu

Ko bi se tome nadao?

Izvor: Izvor: B92, Motor1.com

Sreda, 28.07.2021.

12:56

Umesto kazne, policija im podelila vaučere da zamene pregorele sijalice na automobilu
Foto: Phase4Studios/Shutterstock

Verovatno ste zapazili da značajan broj automobila na našim putevima ima neispravne farove ili stop svetla, što može da bude veoma opasno, naročito u uslovima noćne vožnje.

Ukoliko vas saobraćajac zaustavi zbog ovog problema, velika je verovatnoća da će vam napisati kaznu.

Slično je i u Sjedinjenim Državama, pa su se zato mnogi vozači iz Denvera, čiji automobili imaju neispravna svetla, iznenadili kada im je policajac umesto kazne dodelio vaučer u vrednosti od 25 dolara, kako bi zamenili pregorele sijalice na vozilu.

Kako navode lokalni mediji, ova akcija je sprovedena u saradnji sa kompanijom koja se bavi prodajom auto-delova i koja je donirala 100 vaučera za kupovinu u svojim prodajnim objektima.

Cilj je da se umesto kazne vozači stimulišu da poprave svetlosnu signalizaciju na svojim automobilima, kako bi se povećala bezbednost saobraćaja na području grada Denvera u Koloradu.

Bilo bi inetresantno videti rezultate ove akcije, odnosno koliko će vozača zaista upotrebiti dobijene vaučere za zamenu sijalica. Ukoliko rezultat bude pozitivan, to bi moglo da podstakne slične akcije koje za cilj imaju povećanje bezbednosti na putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: