Još moćnija Lada Niva debitovala u Rusiji FOTO

Ruski proizvođač predstavio je unapređenu verziju čuvenog terenca.

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

11:09

Još moćnija Lada Niva debitovala u Rusiji FOTO
Foto: AvtoVAZ

Nova verzija modela čiji se dizajn vrlo malo menjao od 1977. kada se pojavio, nosi oznaku Niva Bronto.

Pretpostavićemo da je svaka asocijacija na legendarni američki terenac Ford Bronco - slučajna.
Foto: AvtoVAZ
Iako je i regularna Lada Niva sasvim pristojan terenac koji izlazi na kraj sa najvećim izazovima u vožnji van asfalta, u kompaniji AvtoVAZ su smatrali da ima još prostora za unapređenja.

Tako je nastala Niva Bronto, zasnovana verziji Niva Legend iz 2020, a kupcima će biti dostupna u dve verzije - Luxe i Prestige.

Luxe karakterišu metalni branici i proširenja na blatobranima, dok Prestige (koji vidimo na promo fotografijama) ima plastične branike i masku hladnjaka, kao i zaštitne dodatke od plastike na donjim delovima karoserije.
Foto: AvtoVAZ
Niva Bronto je postavljena na 15-inčne felne sa specijalnim pneumaticima za terensku vožnju, dok je odstojanje od tla povećano na zavidnih 240 mm.

Za pogon je zadužen poznati 1.7-litarski benzinac sa 83 KS (62 kW) i 129 Nm, a snaga se na točkove prenosi pomoću 5-brzinskog manuelnog menjača.
Što se tiče enterijera vozila, iako moderniji nego na staroj Nivi, kokpit i dalje izgleda kao iz 20. veka.

Ipak, automobil ima i neke savremene pogodnosti, uključujći klima-uređaj i grejana sedišta, a smanjeni su boka i vibracije tokom vožnje.

Cena još nije objavljena, ali očekuje se da će Niva Bronto koštati nešto više od 630.000 rubalja (oko 7.200 evra), koliko u Rusiji treba izdvojiti za Nivu Legend.
Foto: AvtoVAZ
Foto: AvtoVAZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: