GM planirao Chevrolet Corvette sa 4 sedišta FOTO

Neki modeli su ipak predodređeni da budu dvosed.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

13:13

GM planirao Chevrolet Corvette sa 4 sedišta FOTO
Foto: GM promo

Corvette je jedno od najzvučnijih imena američki auto-industrije već gotovo sedam decenija. Aktuelna osma generacija debitovala je 2020, dok se prvenac pojavio daleke 1953. godine.

Kroz sve generacije Corvette je bila dvosed, ali je General Motors sada otkrio da je u jednom trenutku razmišljao o verziji sa 4 sedišta.

Američki proizvođač objavio je fotografije koncepta iz 1962. koji je prethodio lansiranju druge generacije popularnog sportskog automobila.
Ono što najpre upada u oči je da je konceptni auto ima mesta za 4 putnika, odnosno da je zamišljen kao model sa dva reda sedišta, dok je linija i dalje kupeovska.

Iako do realizacije produkcijske verzije nikada nije došlo, ubrzo se pojavio klasični dvosed Corvette C2 sličnog dizajna koji je imao dosta uspeha na tržištu.

Inače, dizajn koncepta potpisuje Lari Šinoda, tvorac i Corvette C2, a pojedini izvori navode da je ideja četvoroseda većini u upravi GM-a bila odbojna, pa se od toga odustalo.
Foto: GM promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: