Mustang Mach-E u Ginisovoj knjizi rekorda

Mustang Mach-E je oborio rekord i upisan je u knjigu Ginisovih rekorda kao najekonomičniji automobil na ruti John O'Groats – Land's End.

Izvor: B92

Subota, 24.07.2021.

09:30

Mustang Mach-E u Ginisovoj knjizi rekorda
Foto: Ford promo

Ford promoviše svoj električni Mustang Mach-E i sada ima razloga za radost. Njihovo vozilo je oborilo Ginisov rekord za najekonomičnije električno vozilo, piše Autoblog.

Prema nezavisnim merenjima, automobil je uspeo da vozi 6,5 milja (10 kilometara) po 1 kWh. Nakon izračunavanja ovog rezultata, pokazalo se da je čitav domet vozila s takvom potrošnjom veći od 500 milja (804 kilometra).

Zvanično, Ford izveštava da je domet Mustanga Mach-E 379 milja (609 kilometara). Tako je automobil srušio poslednji rekord tri puta više nego što se pretpostavljalo.

Rekord su ranije ovog meseca postavili Kevin Booker, Paul Clifton (Velika Britanija) i Fergal McGrath (Irska). Istovremeno, Brooker i McGrath su već rekorderi u ekonomičnoj vožnji s motorom s unutrašnjim sagorevanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: