Jaguar proizvodi Formulu E

Britanski proizvođač automobila Jaguar je potvrdio svoju dugoročnu budućnost potpuno električnom serijom Formule E, s novom erom s proizvodnjom 3. generacije koja bi trebalo da započne sledeće godine.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2021.

17:00

Jaguar proizvodi Formulu E
EPA-EFE/Carlos Ramirez

Sledeća generacija automobila biće lakša i snažnija i pokazaće tehnologije brzog punjenja, prema Jaguaru, prenosi Autoblog.

Izvršni direktor Jaguara Land Rovera Thierry Bolor je rekao da Formula E "predstavlja savršenu osnovu za dizajniranje, saradnju, testiranje i razvoj novih održivih tehnologija".

Dodao je da "Jaguar Racing (proizvođač Formule) neće igrati samo ulogu u renesansi Jaguara kao čisto električne luksuzne marke, već u celom elektrifikovanom ekosistemu Jaguara Land Rovera."

Jaguar Land Rover, u vlasništvu indijske firme Tata Motors, objavio je u februaru strategiju proizvodnje elektrifikovanih automobila prema kojoj će Jaguar biti potpuno električni luksuzni brend od 2025. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: