Škodu će voziti i policija Novog Zelanda, naručili 2.000 automobila FOTO

Superb karavan pobedio je 10 rivala koji su konkurisali za "posao" policijskog vozila u ovoj dalekoj ostrvskoj zemlji.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2021.

13:01

Škodu će voziti i policija Novog Zelanda, naručili 2.000 automobila FOTO
Foto: Škoda promo

Češki proizvođač potpisao je ugovor sa novozelandskom vladom o isporuci 2.000 primeraka modela Superb Combi do 2025. godine.

Kako se navodi, u trci za policijsko patrolno vozilo učestvovalo je 11 modela, a kriterijumi za izbor uključivali su performanse automobila, efikasnost kočnica, emisije izduvnih gasova, upotrebljivost i ukupne tekuće troškove eksploatacije.

Od naručenih 2.000 automobila, prvih 100 stiže u policijski vozni park do kraja juna, a još 400 do kraja godine.

Policija Novog Zelanda će koristiti Superb sa prednjim ali i sa pogonom na sva 4 točka, a sva vozila će imati identičnu spoljašnjost u nijansama karakterističnim za snage reda ove zemlje, kao i svu neophodnu dodatnu opremu.
Foto: Škoda promo
Inače, Škodini automobili su čest izbor za policijska vozila u državama širom Evrope.

Osim srpske policije, modele češkog proizvođača, između ostalog, koriste organi reda u Velikoj Britaniji, Austriji, Hrvatskoj, Portugaliji, Francuskoj i Holandiji.

Najčešće su to Octavia i Superb, a odnedavno i Scala, koju koristi britanska policija.

U Češkoj je Škoda od 1993. do danas isporučila policijskim službenicima preko 20.000 patrolnih vozila, uključujući modele Octavia, Superb i SUV Kodiaq.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: