Sportska elegancija: Stigla je Škoda Octavia Sportline FOTO

Škoda je proširila ponudu modela Octavia verzijom Sportline koja je pozicionirana ispod sportske RS varijante.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2021.

14:00

Sportska elegancija: Stigla je Škoda Octavia Sportline FOTO
Foto: Škoda promo

Octavia Sportline dostupna je i u karavan varijanti, a karakterišu je crni ukrasni detalji na spoljašnjosti, trokraki multifunkcionalni sportski volan, kao i sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu.

Široku paletu pogonskih sistema čine dizel i benzinski motori, kao i "laka" hibridna i "plug-in" hibridna verzija. Osim toga, u ponudi je i opcija G-TEC sa pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG).
Foto: Škoda promo
Spoljašnji izgled nove verzije Škodinog bestselera definisan je crnim elementima poznatim iz Sportline varijanti drugih modela češkog proizvođača.

Prepoznatljivi prednji spojler, okvir maske hladnjaka i natpis "ŠKODA" na vratima prtljažnika dolaze u crnoj boji. Pozadi se ističu crni difuzor sa hromiranim detaljima, kao i crni spojler.

Standardna oprema uključuje 17-inčne Pulsar alu felne sa poliranom crnom završnom obradom, dok su kao opcija dostupni metalik crni 18-inčni Vega točkovi i, ekskluzivno za Sportline verziju, 19-inčne crne polirane Taurus alu felne.
Foto: Škoda promo
Kupcima su na raspolaganju benzinski i dizel motori, zatim verzija na komprimovani prirodni gas (CNG), kao i "plug-in" hibrid i "laki" hibrid. Takođe, moguće je naručiti i opciju sa i pogonom na sve točkove.

Izlazna snaga se kreće od 85 kW (115 KS) do 150 kW (204 KS).

U Škodi navode da se 1.5 TSI sa 110 kW (150 KS) može naručiti sa opcionim 7-stepenim DSG menjačem i tehnologijom "lakog" hibrida, dok 2.0 TSI sa 140 kW (190 KS) standardno dolazi sa DSG menjačem i pogonom na sve točkove.
Foto: Škoda promo
Octavia iV Sportline sa "plug-in" hibridnim pogonom isporučuje 150 kW (204 KS), dok G-TEC verzija na komprimovani prirodni gas (CNG) proizvodi 96 kW (130 KS).

Kada je reč o dizelašima, 2.0 TDI se može dobiti u verzijama sa 85 kW (115 KS), 110 kW (150 KS) i 147 kW (200 KS). Dizelaš srednje snage ima kao opciju DSG i pogon na sva četiri točka, dok su oni standard kod najjače dizel opcije.

Kao opcija, u ponudi je i adaptivni sistem oslanjanja (DCC) sa 15 podešavanja, od udobnog do sportskog ogibljenja.

Opcione bezbednosne funkcije uključuju proaktivni sistem zaštite putnika (Crew Protect Assist), inovativne sisteme pomoći kao što je asistencija pri izbegavanju sudara, kao i novi centralni vazdušni jastuk između prednjih sedišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: