Odlazak "kraljice Nirburgringa": Preminula Zabine Šmic

Legendarna Nemica, koja je je bila poznata po svojim bravurama na trkačkoj stazi, ali i kao TV voditelj, umrla je u 52. godini nakon duge bitke sa rakom.

Izvor: Izvor: B92, klix.ba

Sreda, 17.03.2021.

10:12

Odlazak
Foto: Profimedia

Zabine Šmic je postala poznata širem auditorijumu zahvaljujući pojavljivanju u popularnoj automobilskoj emisiji Top Gear.

Prošle godine Šmic je otkrila da se borila sa rakom od 2017. godine, a vest o njenoj smrti objavljena je na Internet stranici legendarne nemačke staze Nirburgring.

"Nirburgring je izgubio svoju najpoznatiju vozačicu. Sabine Šmic je prreminula prerano nakon duge bolesti. Nedostajaće nam njena vesela narav. Počivaj u miru Zabine", navodi se u saopšenju.

Zabine je 2020. godine na društvenim mrežama otkrila da ne nastupa u trci "Nurburgring Endurance Series" zbog borbe sa rakom.

Ona je odrastala na legendarnoj stazi zbog čega je i dobila nadimak "kraljica Nirburgringa" nakon što je tu odvezla više od 20.000 krugova.

Bila je poznata i kao najbrža "vozačica taksija" na svetu nakon što je vozila putnike po ovoj stazi u BMW-u M5.

U serijalu Top Gear se prvi put pojavila 2004. godine uz Džeremija Klarksona, a nakon njegovog odlaska, 2016. godine se priključila novoj ekipi.

Prisetimo se nekih blistavih trenutaka ove sjajne žene na trkačkoj stazi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: