Kako je prošao novi Hyundai Tucson na "testu severnog jelena" VIDEO

Test je posebno izazovan za SUV vozila koja su viša od običnih automobila.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

11:08

Kako je prošao novi Hyundai Tucson na
Foto: Hyundai promo

Kontroverzni "test severnog jelena", koji su najpre pokrenuli Šveđani, da bi im se kasnije u tome pridružio i španski sajt km77.com, često razotrkiva skrivene mane novih modela u slučaju oštrog manevrisanja, pri putnim brzinama.

U mnogim slučajevima, suočeni sa lošim rezultatima, proizvođači reaguju nakon ovog testa i unapređuju elektronske sisteme na svojim vozilima kako bi poboljšali stabilnost u vožnji i povećali bezbednost putnika.

Iako i "obični" automobili ponekad imaju problema da prođu poligon pri testnim brzinama bez obaranja čunjeva, test je posebno izazovan za SUV modele, zbog njihove visine i većeg odstojanja karoserije od tla.

Na poslednjem "testu severnog jelena" koji je sproveo sajt km77.com, našao se Hyundai Tucson nove generacije.

Pogledajte kako se popularni korejski SUV pokazao na pologonu: Tucson ipak nije uspeo da savlada poligon bez obaranja čunjeva pri referentnoj brzina testa od 77 km/h. Prvi pokušaj pri 76 km/h bio je neuspešan, kao i nekoliko naknadnih pri istoj brzini, da bi Tucson položio test bez obaranja činjeva pri brzini od 71 km/h.

To i nije loš rezultat ako se uzme u obzir da je reč o SUV vozilu, ali sa druge strane bilo je i SUV modela koji su uspeli da prođu poligon bez obaranja čunjeva i pri 77 km/h (Volkswagen Tiguan i Subaru Forester).

Kako se navodi, na testu je bio primerak sa hibridnim pogonom, zasnovan na 1.6 T-GDI benzincu kome pomaže elektromotor od 60 KS (44,2 kW), dok je litijum-jonska baterija kapaciteta 1,49 kWh.

Ukupna snaga hibridnog sistema je 230 KS, a maksimalni obrtni moment 350 Nm.

Menjač je automatski sa 6 stepeni prenosa, a pogon je na sve točkove.

Vozilo je inače opremljeno 19-inčnim alu felnama i pneumaticima Michelin Primacy 4, dimenzija 235/50.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: