Porsche u problemu – nestašica čipova

Izvršni direktor Porschea je upozorio da bi na svakodnevno poslovanje nemačkog proizvođača mogla da utiče "vrlo ozbiljna" globalna nestašica poluprovodnika tokom sledećih meseci.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

19:00

Porsche u problemu – nestašica čipova
Foto: Porsche promo

"Problem je vrlo ozbiljan jer je cela industrija pogođena zbog velike potražnje potrošačke elektronike i bržeg povratka automobilskog sektora", rekao je Oliver Blume, izvršni direktor Porschea, a prenosi Autoblog.

“Na nas bi problemi mogli da utiču svaki dan, tako da vrlo duboko posmatramo sledeće dane i mesece i šta možemo da učinimo."

Na pitanje da li će Porsche biti prisiljen da preispita ovaj model lanca snabdevanja, Blume je odgovorio: „Da. Vrlo je važno za budućnost da razmišljamo o lancu snabdevanja."

“Moramo da razmislimo o tome kakvo nam skladište stvarno treba za sve ove zalihe. Moramo da budemo fleksibilniji i da dublje planiramo neposredne kapacitete."

Deonice Porschea su od početka godine porasle za 15%. Cena deonica se tokom poslednjih 12 meseci malo promenila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: