Lancia živi! Ypsilon dobio još jednu šansu FOTO/VIDEO

Lancia je po ko zna koji put osvežila jedini model iz svoje game i produžila mu život za izvesno vreme.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2021.

10:18

Lancia živi! Ypsilon dobio još jednu šansu FOTO/VIDEO
Foto: Lancia promo

Aktuelni Ypsilon kao "poslednji Mohikanac" italijanskog brenda opstaje na tržištu već čitavu deceniju, a ponekad nam se čini da je u prodaji i duže.

Ipak, Lancia nalazi interes da ovaj model održi u proizvodnji pre svega zahvaljujući tražnji kupaca na domaćem, italijanskom tržištu i "lajfstajl" statusu malog gradskog automobila.
Foto: Lancia promo
Najnovija restilizacija je diskretna i obuhvata prednju masku i farove, sa novim dnevnim LED svetlima.

Promene su primetne i na otvoru za vazduh na prednjem braniku, a osvežena je i paleta boja uvođenjem nove nijanse plave (Elegant Blue). Kada je reč o novinama u unutrašnjosti vozila, Lancia je u Ypsilon ugradila novi 7-inčni ekran multimedijalnog sistema opremljen Android Auto i Apple CarPlay funkcijama za povezivanje sa smartfon uređajima.

Italijanski proizvođač se pohvalio i novim filterom koji sprečava prodor 99% alergena u putničku kabinu i smanjuje mogućnost širenja bakterija u unutrašnjost automobila za 98%.
Foto: Lancia promo
Motorizacija modela za 2021. godinu sastoji se od tri pogonske jedinice. Tu je pre svega poznati 1.2-litarski atmosferac sa 69 KS (51 kW) i 102 Nm.

Osim njega, kupcima je na raspolaganju i 0.9-litarski TwinAir turbo-benzinac sa 85 KS (62 kW) i 145 Nm.
Foto: Lancia promo
Ponudu zaokružuje "blagi" 12-voltni hibrid sa 3-cilindarskim 1.0-litarskim benzinskim motorom, elektromotorom i litijum-jonskom baterijom.

Ukupna snaga ovog modela je 70 KS, a maksimalni obrtni moment 92 Nm. Lancia navodi da auto ubrzava 0-100 km/h za čak 14,2 sekunde, što baš i nije za pohvalu, ali je zato emisija CO2 smanjena za 13% u odnosu na čisto benzinsku opciju.

Lancia Ypsilon za 2021. u Italiji košta od 15.100 do 16.700 evra, koliko treba izdvojiti za verziju Ypsilon Gold.
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo
Foto: Lancia promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: