"Paklenog vozača" Challengera SRT Hellcat zaustavio betonski stub VIDEO

Vozač za udes krivi kočnice.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2021.

12:15

Foto: Dodge

Iz Amerike nam često stižu snimci vozača koji ne mogu da obuzdaju svoje moćne mašine.

Želja za brzom vožnjom, u kombinaciji sa stotinama "konja" ispod haube i neiskustvom onog koji sedi za upravljačem, uzrok su brojnih udesa. U tome prednjače vozači "muscle car" modela, kao što je Ford Mustang.

Ovog puta u glavnoj ulozi je bio vlasnik Dodge Challengera SRT Hellcat iz Arizone koji je pri velikoj brzini izgubio kontrolu nad automobilom, izleteo na trotoar i udario u dva potporna betonska stuba.

Pešak koji je u tom trenutku prolazio ulicom za dlaku je izbegao pomahnitalo vozilo, a srećno je prošao i sam vozač koji nije teže povređen. Nakon udesa je tvrdio da su ga izdale kočnice a da li je zaista bilo tako, pokazaće istraga. Ianče, Dodge Challenger SRT Hellcat za pogon koristi 6.2 litarski V8 sa čak 707 konjskih snaga i 880 Nm, pa ovaj auto zbog svoje ogromne snage definitivno nije za svakog.

Motor je povezan sa osmobrzinskim automatskim menjačem uz čiju pomoć automobil iz mesta do brzine od 96 km/h (60 milja na sat) stiže za samo 3,7 sekundi.

Prema fabričkim podacima, maksimalna brzina iznosi čak 328 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: