Sony u Austriji testira svoj automobil VIDEO

Sonyjev prvi električni automobil, koncept nazvan VISION-S, predstavljen je pre godinu dana na tada još uživo održanom CES-u.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

17:00

Sony u Austriji testira svoj automobil VIDEO
Photo: Sony

Automobil jedne tehnološke kompanije, pogotovo bez ranije najave, iznenadio je javnost.

Iz Sonyja su tada pojasnili da je reč o konceptu kome je cilj da prikaže njihove mogućnosti i testira tehnologije za autonomna i električna vozila.

Za godinu dana od predstavljanja VISION-S je napredovao, kao što se može videti u priloženom videu, a inženjeri su naporno radili na novim tehnologijama, senzorima i kamerama za autonomnu vožnju.

Posebnih senzora za automatiku vožnje, prema novim informacijama, ukupno ima čak 40.

Sada je, poručili su iz japanske kompanije, za VISION-S nastupio novi stadijum razvoja.

Započeta su, naime, testiranja na javnim saobraćajnicama Austrije na kojima Sony s partnerima želi da evaluira vlastite tehnologije i sigurnosna rešenja ugrađena u ovaj automobil. Testiranja se odvijaju u blizini Sonyjevog inženjerskog centra u Gracu.

Istovremeno je na virtuelnom CES-u 2021 prezentovan napredak u tehnologijama koji je postignut.

VISION-S će, saznali smo sada, nuditi "softverski orijentisani dizajn", a od konkretnih karakteristika Sony se pohvalio sa dva elektromotora ukupne snage 536 KS, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi i najvišom brzinom koncepta od 240 km/h. Međutim, to su sve manje-više iste specifikacije koje smo znali i prošle godine

Detaljnije informacije o bateriji, dometu, kao i o mogućem početku proizvodnje ili prodaje, nisu objavili, prenosi Autoblog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: