Otkriven novi Hyundai IONIQ 5 VIDEO/FOTO

Hyundai je "tizerom" otkrio izgled svog novog automobila.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

16:30

Otkriven novi Hyundai IONIQ 5 VIDEO/FOTO
Photo: Hyundai

Radi se o modelu Ioniq 5 koji Hyundai najavljuje novim fotografijama. SUV je baziran na novoj E-GMP platformi, pa samim tim izgleda atraktivnije i "oštrije" u odnosu na aktuelni hatchback Ioniq. Valja napomenuti da ova dva automobila neće imati mnogo toga zajedničkog.

Hyudani ima svetlosne elemente napred i pozadi, takozvani "Parametric Pixels" dizajn, koji predstavljaju najmanju jedinicu mere digitalne slike.

Baterije su smeštene u pod, a E-GMP platforma omogućava pogon na zadnje točkove zahvaljujući snažnom električnom motoru postavljenom na zadnju osovinu.

Međutim, s obzirom da se radi o SUV-u, u slučaju Ioniqa 5 se jedan motor nalazi i na prednjoj osovini tako da je dobio pogon na sva četiri točka.

Petominutno punjenje baterije će biti dovoljno da SUV pređe 100 km, a potpuno napunjena baterija omogućava domet do 550 km.
Photo: Hyundai
Photo: Hyundai

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: