Da li je ovo nova Honda Civic Type R?

Britanski magazin Autocar je objavio novi render kojim pokazuje kako bi trebalo da izgleda nova generacija sportskog Civica Type R.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

20:00

Da li je ovo nova Honda Civic Type R?
Photo: Autocar

Standardna verzija novog Civica će se pojaviti krajem ove godine (kao MY2022), a kao najavu Japanci su u novembru 2020. prikazali Civic Sedan Prototype.

U pitanju je već 11. generacija Civica, za koju u Hondi najavljuju da će podići lestvicu u pogledu stila, performansi, bezbednosti i naprednih tehnologija na tržištu kompaktnih vozila, piše Autoblog.

Što se izgleda tiče, stiže ublažavanje dosadašnjeg dizajnerskog pravca, dok su za unutrašnjost predviđeni digitalni instrumenti i 9.0-inčni ekran osetljiv na dodir.

Takođe, pominju se i viši nivo bezbednosti (uz Honda Sensing aktivne tehnologije), kao i unapređena verzija Hondine Advanced Compatibility Engineering šasije (ACE).

Sem sedana i hatchbacka, opet će se nuditi i sportski Civic Type R (očekuje se tokom 2022. godine). Treba podsetiti da je Honda još ranije potvrdila da u gami više neće biti Civica Coupe kao ni Civica sa pogonom na sva četiri točka.

Ranije vesti kažu da će novi Civic Type R biti nešto veći od sadašnjeg, uz duže međuosovinsko rastojanje.

Pod haubom Civica Type R bi trebalo da bude 2,0 litarski turbo benzinac, sa nešto više snage nego u sadašnjem modelu.

U paketu za Civic Type R će se naći i 6-stepeni manuelni menjač, prednji pogon, aero body kit, veliki zadnji spojler, sportski podešeno oslanjanje, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer sa sportskim sedištima i volanom.

Što se cene ttiče, britanski mediji očekuju da će novi Civic Type R koštati oko 35.000 funti.

Treba podsetiti da su neke ranije nezvanične informacije govorile da bi novi Civic Type R navodno mogao da dobije hibridni pogonski sistem i pogon na sva četiri točka, ali sada izgleda da od toga neće biti ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: