Besan zbog otkaza, vratio se u fabriku i bagerom uništio 50 vozila

Incident se dogodio u Mercedesovoj fabrici na severu Španije, a šteta se procenjuje na 2 miliona evra.

Izvor: Izvor: B92, Periodismo del Motor

Ponedeljak, 04.01.2021.

10:49

Besan zbog otkaza, vratio se u fabriku i bagerom uništio 50 vozila
Foto: Depositphotos/aapsky

Jedan bivši radnik iz Mercedesove fabrike u Vitoriji, ukrao je bager sa gradilišta i odvezao se do svoje nekadašnje firme udaljene 20-ak km.

Pošto je probio ogradu, ustremio se na nova, tek izrađena Mercedesova kombi vozila koja su bila parkirana u krugu fabrike.

Rezultat je preko 50 teško oštećenih primeraka modela Vito i V-klase, koji se proizvode u ovoj španskoj fabrici i šteta koja se za sada procenjuje na više od 2 miliona evra. Radnik je na kraju uhapšen i tereti se za više krivičnih dela. Kako navode lokalni mediji, srećna okolnost je što se incident dogodio u trenutku kada pogoni nisu radili, a u krugu fabrike su se nalazili samo pripadnici obezbeđenja i službe za održavanje, tako da nije bilo povređenih i nastradalih.

Šteta je mogla da bude i veća, s obzirom da je prema tvrdnji svedoka radnik pokušao da bagerom uđe u proizvodnu halu kako bi oštetio skupocenu opremu, ali mu to nije pošlo za rukom.

Zanimljivo je da ovaj 38-godišnjak nije otpušten nedavno, zbog najnovije ekonomske krize, već je otkaz dobio još 2017. pa se pretpostavlja da je duže vreme pripremao "osvetu" bivšem poslodavcu.

Tačni motivi njegovog delovanja znaće se kada izađe pred sudiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: