Ovo je traktor godine VIDEO

Elektrifikacija i autonomna vožnja stigli su na visok nivo i u domenu poljoprivrednih radnih mašina.

Izvor: B92

Nedelja, 13.12.2020.

15:30

Ovo je traktor godine VIDEO
Photo: Monarch

Ako ste mislili da su baterijske kosilice najviše što trenutno postoji u vidu radnih mašina, prevarili ste se, pošto nam iz Kalifornije stiže fantastični električni traktor.

Ime mu je Monarch, a osim atraktivnog dizajna s LED rasvetom, donosi i puno više. Ovo je električni i autonomni traktor, odnosno "najpametniji traktor na svetu“, kako mu je još i nadimak.

Konkretno, električni pogon donosi značajne prednosti, nema više zagađenja česticama iz auspuha, a tu je i ušteda, pošto se dnevno na gorivu uštedi oko 45 dolara.

Red je spomenuti kako pogon raspolaže s električnim pogonom snage 40 KS u kontinuiranom radu, odnosno do 70 KS u kratkotrajnom opterećenju.

A ono najbolje je da može samostalno upravljati. Sistem autonomne vožnje je u potpunosti funkcionalan, a traktor ima sve tehnologije koje omogućavaju prepoznavanje prepreka. Takođe, njime je moguće upravljati mobilnom aplikacijom.

Osnovna cena je 50.000 dolara, a garancija – 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: