"To je kršenje ljudskih prava"

Savezne države zabranile su modifikaciju registarskih tablica i određeni ljudi smatraju da je to kršenje ljudskih prava.

Izvor: SN

Sreda, 02.12.2020.

19:00

Foto: B92/NÆ

Kako prenosi Associated Press, Kalifornija je zabranila personalizovane tablice i to je izazvalo "lavinu" komentara.

Kvir Folks Rekords je kompanija koja se bavi muzikom, vlasnik je gej i želeo je da mu tablice budu sa natpisom "QUEER" što je odbačeno jer naziv zvuči uvredljivo.

Ljubitelj metal benda "Slayer" je zatražio "SLAAYRR" i to je takođe odbijeno kao i "OGWOOLF" zbog OG (američki naziv za starijeg gangstera iz kraja iliti Original Gangster).

Sudija okružnog suda smatra da je to kršenje ljudskih prava, jer nekome uskraćujete slobodu izražavanja. Džon Tajger je za Los Anđeles Tajms rekao da će ova zabrana izvući "ono najgore iz ljudi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: