Prodaja polovnjaka nikada nije bila lošija

Prodaja polovnih automobila u Republici Srpskoj nikada nije bila lošija, a trgovci kažu da prođe i po nekoliko dana da im nijedan kupac ni ne zakuca na vrata, zbog čega mnogi razmišljaju i o stavljanju ključa u bravu.

Izvor: SN

Ponedeljak, 30.11.2020.

15:00

Prodaja polovnjaka nikada nije bila lošija
Foto: Honda promo

U auto-kućama, koje su pre pandemije imale mnogo posla, prodaja automobila pala je i do 80 odsto, iako pandemija koronavirusa nije uticala na cene, pišu mediji u Republici Srpskoj

Iz Auto-salona “Braća Đukić” iz Dervente Željko Vasilić kaže da za 20 godina rada ne pamte lošiju godinu jer je znalo da prođe i po nekoliko dana a da ne prodaju nijedan automobil.

"Popuštanjem mera nakon prvog talasa koronavirus i bilo je malo posla, međutim od oktobra interesovanje građana za obnovu voznog parka gotovo da ne postoji. Posao je opao za 80 odsto, a nisam ni optimističan da će u narednim mesecima biti bolje. Od januara do danas nismo prodali ni 250 vozila, a inače je katasrofa ako je manje od 500", rekao je Vasilić.

Vlasnik Auto-salona “SPEED” iz Bijeljine Zoran Savić istakao je da je prodaja polovnih automobila do pet godina starosti znatno opala.

"Prodaja nam je opala za 30 odsto, a najveća potražnja je za vozilima koja koštaju između 10.000 i 15.000 KM. To su uglavnom automobili proizvedeni u Francuskoj", rekao je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: