Prve fotografije: Novi Nissan Note FOTO/VIDEO

Nissan je u Japanu predstavio novu generaciju modela Note.

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2020.

14:45

Prve fotografije: Novi Nissan Note FOTO/VIDEO
Foto: Nissan promo

Dok se mnogi proizvođači odlučuju da minivan modele zamene atraktivnijim krosover/SUV vozilima, Nissan ne odustaje od MPV automobila.

Japanski proizvođač je na domaćem tržištu predstavio potpuno novu generaciju modela Note koji u prodajne salone te zemlje stiže krajem decembra. Novi Note će tako zameniti prethodnika koji je u prodaji od 2012, a Nissan se opredelio za evolutivni dizajn, sa većom, ali i dalje prepoznatljivom maskom u "V-motion" stilu.

U putničkoj kabini dominiraju dva digitalna ekrana - centralni, koji pripada multimedijalnom sistemu, i onaj ispred vozača, koji predstavlja zamenu za klasičnu analognu instrument tablu.
Foto: Nissan promo
Enterijer karakteriše minimalistički dizajn i unapređena ergonomija, uz poznate Nissanove tehnologije kao što su kamere sa vidnim poljem od 360 stepeni oko automobila i ProPilot sistem za poluautonomnu vožnju.

Jedna od najvažnijih novina je e-Power pogonski sistem, koji će koristiti i sledeći Qashqai.
Foto: Nissan promo
Ovaj hibridni sistem razlikuje se od većine klasičnih hibrida na tržištu po tome što će benzinski motor biti samo u funkciji generatora električne energije, a neće slati snagu direktno na točkove.

U Nissanu navode da ovakvo rešenje omogućava da automobil mnogo bolje ubrzava od samog starta, poput čisto električnih modela.
Foto: Nissan promo
Druga prednost u odnosu na automobile koji imaju samo elektromotor je u tome što vozač neće morati da brine da li će mu se isprazniti baterija ili da li će imati gde da je napuni.

Takođe, umesto da čeka 30-ak minuta na brzom električnom punjaču, može za par minuta da napuni rezervoar benzinom na svakoj pumpi i brzo nastavi putovanje.
Foto: Nissan promo
Osim ove, hibridne verzije, Nissan je najavio da će u decembru predstaviti i potpuno električnu varijantu sa dva elektromotora - po jednim na svakoj od osovina.

Specifikacije pogonskih sistema za sada nisu objavljene.
Foto: Nissan promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: