Premijera: Superluksuzni Mercedes-Maybach S klase FOTO

Na zahtev, ekskluzivni izgled Mercedes-Maybach S-Klase može se unaprediti dvobojnom završnom bojom sa linijom razdvajanja.

Izvor: SN

Četvrtak, 19.11.2020.

17:00

Premijera: Superluksuzni Mercedes-Maybach S klase FOTO
Photo: Mercedes

Mercedes-Maybach S-Klasa je posebno pogodan za vožnju sa vozačem. Međuosovinski razmak, koji je za 18 cm duži u poređenju sa dugom varijantom Mercedes-Benz S-Klasa u potpunosti daje prednost zadnjem delu. Funkcija masaže naslona za ruke na Executive sedištima je nova karakteristika. Prvoklasni zadnji deo je opsežno nadograđen. Grejanje vrata/ramena pozadi je još jedna nova funkcija komfora.

Na zahtev, ekskluzivni izgled Mercedes-Maybach S-Klase može se unaprediti dvobojnom završnom bojom sa linijom razdvajanja. Boja se nanosi ručno prema najvišim kriterijumima kvaliteta. Prepoznatljive karakteristike na prednjoj strani uključuju poklopac motora sa hromiranim detaljima i rešetku hladnjaka Mercedes-Maybach sa finim, vertikalnim hromiranim prugama. Mercedes-Maybach S-Klasa se takođe razlikuje od svojih bratskih modela kada se gleda bočno: zadnja vrata su šira, a C-stubovi imaju fiksno osvetljenje (quarterlight). Logotip brenda Maybach na stubu C naglašava ekskluzivnost.

Na zahtev, Mercedes-Maybach S-Klasa može biti opremljena komfornim zadnjim vratima sa električnim pogonom. Pomoću ove funkcije, široka zadnja vrata mogu se lako otvoriti i zatvoriti sa malo sile čak i pri nagibu. Integracija u sistem za informisanje i kontrolu MBUX i Blind Spot Assist osigurava visok nivo praktičnosti upravljanja i dodatnu sigurnost. Stražnjim vratima se takođe može upravljati sa vozačevog sedišta - važna funkcija prilikom vožnje sa vozačem.
Photo: Mercedes
DIGITAL LIGHT tehnologija imala je premijeru u limitiranoj seriji prethodnog modela, ali je sada u punoj serijskoj proizvodnji sa novom generacijom S-Klase. Ova revolucionarna tehnologija farova (opciona oprema) omogućava potpuno nove funkcije, npr. projekcija pomagala za obeležavanje ili simbola upozorenja na put ispred. U svakom faru, DIGITAL LIGHT ima svetlosni modul sa tri izuzetno moćne LED diode sa svetlošću koja se prelama i usmerava od 1,3 miliona mikro-ogledala. Rezolucija je prema tome veća od 2,6 miliona piksela po vozilu.

Unutrašnjost Mercedes-Maybach S-Klase zasnovana je na potpuno novom dizajnu enterijera nove Mercedes-Benz S-Klase. Velike ukrasne površine na prednjim sedištima su nova karakteristika Mercedes-Maybach-a. Obloge od visokokvalitetnog drveta okružuju zadnji deo naslona prednjih sedišta, stvarajući utisak luksuznih i prostranih fotelja. Ukoliko se odabere zadnji deo vozila u opciji Prve klase, slično upadljivo područje ukrasne obloge postavljeno je između dva zadnja putnika.

Sa aktivnom kompenzacijom buke na putu, unutrašnjost ionako vrlo tihe Mercedes-Maybach S-Klase postaje još tiša. Na sličan način kao slušalice sa prigušivanjem šuma, sistem smanjuje neželjenu buku niske frekvencije koristeći kontrafazne zvučne talase. Visokokvalitetni bas zvučnici Burmester® 4D sistema surround zvuka koriste se za reprodukciju zvuka.

Mercedes-Benz kupci Coupe i kabriolet vozila dugo vremena koriste automatski produžetak sigurnosnog pojasa. Putnici na zadnjoj klupi u Mercedes-Maybach S-Klasi sada po prvi koji imaju benefit ove pogodnosti. Produžetak pojasa je indirektna sugestija za vezivanje pojasa, a uz to čini postupak pogodnijim. Više nije potrebno pomerati se iz udobnog položaja za sedenje da biste zakopčali kaiš. Produžetak pojasa je integrisan u podesivi naslon Executive sedišta, tako da je uvek u pravom položaju za suvozača.
Photo: Mercedes
Adaptivno osvetljenje pozadi ima premijeru u Mercedes-Maybach modelu. Ono prati želje putnika u nekoliko aspekata: pored osvetljenosti, veličina i položaj svetlosne tačke se može podesiti. Takođe postoji širok opseg podešavanja između preciznog svetla za rad i opuštajućeg dnevnog svetla.

Druga generacija MBUX sistema sa opcijama unapređenja znanja (Mercedes-Benz User Experience) predstavljena 2018. godine u tada novoj S-Klasi. Jedinstvena karakteristika MBUX sistema je njegovo umrežavanje sa širokim spektrom sistema vozila i podataka senzora. Sjajni displeji na do pet velikih ekrana, delimično sa OLED tehnologijom, čine kontrolu vozila i funkcije udobnosti još lakšim. Na zahtev, Mercedes-Maybach S-Klasa takođe može biti opremljena MBUX pomoćnikom na zadnjem delu vozila.

Prilikom jakih frontalnih sudara, zadnji vazdušni jastuk, koji je deo standardne opreme, znatno smanjuje opterećenje koje deluje na glavu i vrat putnika pozadi, koje se javlja kao posledica korišćenja sigurnosnih pojaseva. Prednji vazdušni jastuk za sedišta pozadi formira se posebno nežno zahvaljujući svojoj inovativnoj konstrukciji koja koristi cevastu strukturu.

Zahvaljujući upravljanju zadnjom osovinom (opciona oprema), Mercedes-Maybach S-Klasa lako manevriše čak i u gustom gradskom saobraćaju. Ugao upravljanja na zadnjoj osovini je do deset stepeni. Na ovaj način je smanjen krug okretanja S-Klase do dva metra.

Još bolju udobnost i okretnost u vožnji, kao i inovativne funkcije poput podizanja karoserije pri bočnom udaru, pruža aktivno vešanje E-ACTIVE BODY CONTROL, koje je kombinovano sa standardnim vazdušnim oslanjanjem AIRMATIC. U stanju je da kontroliše sile opruge i prigušivača (spring and damper forces) na svakom točku pojedinačno. Zajedno sa sistemom za skeniranje puta (ROAD SURFACE SCAN) i funkcijom nagiba u krivinama (CURVE, E-ACTIVE BODY CONTROL) omogućava izvanredan nivo udobnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: