Losovi na putevima ližu automobile VIDEO

U Kanadi se stvarno svašta može videti.

Izvor: SN

Četvrtak, 19.11.2020.

09:30

Losovi na putevima ližu automobile VIDEO
Foto: B92/NÆ

U Kanadi često pada sneg u ovo doba, a sa uz to stižu i posebni problemi i priča koja nam stiže iz Džaspera, regije Alberta u Kanadi.

Zamislite samo da naiđete na poruke na putu koje glase "Ne dozvoljavajte losovima da vam ližu automobil". Da, dobro ste pročitali, losovi su prethodnih dana lizali automobile i verovatno se pitate zbog čega.

Zimske službe posipaju puteve solju, a ona zatim završava i na automobilima. So je važna divljači jer razvija kosti, rogove, jača imunitet… Losovi koriste gužve na putevima kako bi se počastili pa neretko dolaze na puteve i oblizuju automobile.

Kanadske vlasti to vide kao veliki problem jer ih je sve više na putevima, a to može da rezultira teškim saobraćajnim nesrećama u kojima će stradati životinje, ali neretko i ljudi.

Pogledajte video.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: