Koliko će koštati novi Dacia Sandero?

Nova generacija rumunskog niskobudžetnog automobila u Nemačkoj je skuplja za 1.200 evra u odnosu na prethodnu.

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Utorak, 03.11.2020.

09:18

Koliko će koštati novi Dacia Sandero?
Foto: Dacia promo

Otkako je krajem septembra predstavljen Dacia Sandero treće generacije, mnogi su se pitali da li će ovaj automobil u svom novom izdanju značajnije poskupeti, ili će i dalje biti najpristupačniji model u svojoj klasi.

Odgovor na to pitanje stiže iz Nemačke, gde su upravo objavljene cene novog Sandera. Najvažnija vest je da će ovaj potkompaktni model biti skuplji za 1.200 eura od prethodnika, barem kada je u pitanju osnovna verzija.
Foto: Dacia promo
Naime, novi Sandero Access SCe 65 u Nemačkoj će koštati 8.490 evra, dok je prethodna generacija koštala 7.290 evra.

Bazični model će koristiti atmosferski 1.0-litarski benzinac sa tri cilindra i 65 KS, uparen sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.
Foto: Dacia promo
Kada je u pitanju "kros" model Sandero Stepway, ovaj auto će na nemačkom tržištu moći da se kupi po ceni od 11.390 evra, a pokreće ga turbo-benzinskim motor (0.9 l) sa 91 KS.

Model u početnoj opremi ima instalirani radio sa integrisanim držačem smartfona.
Foto: Dacia promo
Nivo bezbednosti je značajno podignut, pa već od osnovne verzije uključuje aktivnu pomoć pri kočenju u slučaju opasnosti i funkciju poziva u slučaju nezgode (SOS), dok su standardni i LED farovi, barem u slučaju dnevnih i kratkih svetala.

Osnovni paket ima i električni servo upravljača, volan podesiv po visini, prednje električne podizače stakala… Dodatno, Stepway serijski dolazi s alu felnama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: