Rata kao cena prosečnog automobila – šta sve može da se kupi umesto Koenigsegga CCXR Trevita?

Za sumu koju je potrebno izdvojiti samo za učešće, moguće je kupiti neke od najprestižnijih supersportskih automobila današnjice.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2020.

11:00

Rata kao cena prosečnog automobila – šta sve može da se kupi umesto Koenigsegga CCXR Trevita?
Koenigsegg CCXR Trevita - postoje svega 3 ovakva automobila na svetu

Švedski proizvođač Koenigsegg poznat je po ekskluzivnim, skupocenim supersportskim modelima čije cene sa lakoćom dostižu sedmocifrene dolarske sume.

Koenigsegg CCXR Trevita iz 2010. godine, sa preko 1.000 "konja" nije izuzetak, s obzirom da je napravljen u svega tri primerka. Jedan od njih se prodaje u SAD i košta čak 1,4 miliona dolara.

Zanimljivo je da se CCXR Trevita nudi kupcima na lizing, na period otplate od 5 godina. Najpre se uplati učešće od 650.000 dolara, dok mesečna rata iznosi 24.000 dolara.
Činjenica je da ovako retke i skupocene automobile kupuju isključivo najbogatiji kolekcionari, i to često samo da bi im se divili i hvalili pred gostima.

Sa druge strane, "obični" ljubitelji četvorotočkaša ne mogu a da se na zapitaju šta bi sve moglo da se kupi za te pare?
Ferrari SF90 Stradale je najjaèi produkcijski model u istoriji ovog italijanskog proizvoðaèa
Za sumu koju je potrebno izdvojiti samo za učešće, moguće je kupiti neke od najprestižnijih supersportskih automobila današnjice.

Za 650.000 dolara u garažu možete da uparkirate najsnažniji produkcijski Ferrari u istoriji, model SF90 Stradale sa 1.000 KS, i još da vam ostane dovoljno novca za Porsche 911.
Lamborghini Aventador SVJ Roadster se ponosi moænim V12 atmosfercem sa 770 KS
Oni koji preferiraju Lamborghini, za isti novac mogu da pazare prestižni Aventador SVJ Roadster sa moćnim V12 atmosfercem od 770 konjskih snaga, a uz njega i da se počaste i jednim Aston Martinom Vantage.

Za sumu koju je potrebno uplatiti za učešće Koenigsegga CCXR Trevita, istinski zaljubljneici u McLaren mogu da nabave pravu malu kolekciju automobila ovog proizvođača koju bi činili modeli 720S Spider sa 720 KS, zatim 600LT sa 600 "konja" i McLaren GT sa 620 konjskih snaga.
McLaren GT je najprostraniji i najudobniji model ove kompanije do sada
A nakon što bi pazario neki od pomenutih supersportskih automobila, hipotetički kupac bi umesto rate za Koenigsegg, koja iznosi 24.000 dolara, svakog meseca mogao da se počasti jednim pristojnim automobilom.

Za te pare moguće je kupiti prosečnu porodičnu limuzinu srednje klase, ili skromnije opremljen kompaktni SUV, ukoliko preferirate ovaj tip vozila.

Kupcima kojima je za njihove potrebe dovoljan kompaktni hečbek, za isti novac - svakog meseca - mogu da nabave odlilčno opremljen automobil iz tog segmenta, a toliko koštaju i najjeftiniji premijum automobilia, tipa Mini.

Sve u svemu, izbor je zaista veliki...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: