Zakon ih još ne "prepoznaje", ali ih možete iznajmiti VIDEO

Vožnja električnih trotineta u poslednje vreme postala je sve popularnija, a samim tim i ponuda za iznajmljivanje, odnosno rentiranje istih.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2020.

16:30

Zakon ih još ne

Da li cena zavisi od modela trotineta, lokacije na kojoj se iznajmljuje, da li su jefttiniji za decu nego za odrasle?

Na Adi Ciganliji za pola sata neophodno je izdvojiti 300 dinara, sat je 400, dva sata su 700, dok je za vožnju tokom celog dana potrebno izdvojiti 2.300 dinara. Pravilo je i da kada se iznajme tri trotineta, četvrti ide gratis.

"Izmajmljivanje najbolje ide u danima vikenda, i uglavnom dolaze porodice sa decom, jer trotinetima veće brzine jedan roditelje može da vozi dete starosti do tri godine", objašnjavaju zakupci električnih vozila, "dok se onima sa starijim klincima isplati da iznajme na ceo dan, jer uz tri - četvrti ide gratis".

Kako još uvek nisu definisana jasna pravila vožnje električnih trotineta u našoj zemlji, preporuka je da se električni trotineti ne voze kolovozom, već da se koriste biciklističke staze kad god je to moguće.

Takođe, i da se brzina vožnje ograniči na 25 kilometara na sat zbog lične bezbednosti, dok je na trotoarima preporučeno da se ne vozi brže od šeset kilometara na sat, što odgovora brzom hodu pešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: