"Lisice" za vozila sa stranim tablicama čiji vlasnici izbegavaju plaćanje parkiranja i kazni

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, najavio još jednu novinu kada je u pitanju sprečavanje bahatog parkiranja u gradu.

Izvor: Izvor: B92, beograd.rs

Ponedeljak, 28.09.2020.

12:00

Foto: Beoinfo

Već nekoliko godina na snazi je odluka Grada Beograda da JKP Parking servis može vozilu sa stranim tablicama da stavi lisice koje blokiraju točkove ukoliko je nepropisno parkirano. Sada će neki od ljudi koji su radili na kontroli parkiranja preći u službu koja postavlja lisice i vozilima patrolirati u zoni rada sistema "Oko sokolovo".

"Primetili smo da jedan broj vozača, koji voze automobile sa stranim tablicama, pre svega iz Crne Gore i BiH, izbegavaju plaćanje parkiranja i kazni. Oni žive u Beogradu, a strane tablice im služe da varaju državu", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

"Od ove nedelje za njih uvodimo 'lisice' kojima se blokira pokretanje automobila sa stranim tablicama. Dakle, kada nađemo automobil sa stranim tablicama koji je nepropisno parkiran ili koji ne plaća parking, blokiraju mu se točkovi lisicama na kojima se nalazi broj telefona dežurne službe Komunalne milicije. Tek kada vlasnik tog automobila sa stranim tablicama plati kaznu biće odblokiran i moći će da koristi svoj automobil", objasnio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: