Izgleda poznato, ali to nije Toyota Corolla FOTO

Posle modela RAV4, Suzuki je "prepakovao" još jedan Toyotin model koji će u Evropi prodavati pod svojim amblemom.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

13:15

Izgleda poznato, ali to nije Toyota Corolla FOTO
Foto: Suzuki promo

Na prvi pogled izgleda kao Toyota Corolla Touring Sports, ali to je novi Suzukijev karavan koji će se prodavati po imenom Swace i to samo u Evropi.

Swace će biti ponuđen kupcima na evropskom tržištu isključivo u hibridnoj verziji, s obzirom da je Suzukiju potrebno da snizi prosečnu CO2 emisiju svoje flote na Starom kontinentu kako bi izbegao novčane kazne.

To je i razlog zašto se obratio Toyoti za ovu saradnju, koja je u julu započela tako što je Suzuki predstavio "prepakovani" RAV4 plug-in hibrid pod imenom Across.
Foto: Suzuki promo
Kako se navodi, kupcima će na raspolaganju biti samo karavan varijanta, a pretpostavlja se da je to zato što Suzukiju nedostaje model u toj klasi na evropskom tržištu.

Što se dizajna tiče, Suzuki Swace je, osim značke "S" preslikana Toyota Corolla Touring Sports.

Ispod haube je poznati Toyotin hibridni pogonski sistem snage 122 KS (90 kW), u čijem srcu je 1.8-litarski benzinac. Elektromotor raspolaže sa 72 KS (53 kW), a struja se skladišti u bateriji kapaciteta 3,6 kWh.

Ipak, ono što je najvažnije za Suzuki je da emisija ugljen-dioksida kod modela Swace iznosi 99 g/km, mereno prema WLTP standardu.

Suzuki Swace će početi da se prodaje u Evropi tokom zime, a cena za sada nije saopštena.
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo
Foto: Suzuki promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: