Opel nastavlja sa razvojem poslovne strategije kroz novi model poslovanja na Balkanu

Kompanija Euroimpex je izabrana za uvoznika vozila marke Opela na delu teritorije Balkana, a cilj proizvođača iz Riselshajma je održivi rast u ovom regionu.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2020.

10:35

Opel nastavlja sa razvojem poslovne strategije kroz novi model poslovanja na Balkanu
Foto: Opel/Peugeot promo

Izborom kompanije koja će biti novi uvoznik za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju, Opel nastavlja sa razvojem svoje poslovne strategije na odabranim tržištima Evrope.

Sa ciljem da očuva i unapredi održivi rast u regionu, proizvođač automobila je doneo odluku da u navedenim zemljama poslovanje vodi priznata i uspešna kompanija Euroimpex, kao nezavisni lokalni uvoznik i partner.

Osnovan 1990. godine kao mala kompanija sa tri zaposlena, Euroimpex je uspeo da ostvari impozantan rast u poslednjih trideset godina, pre svega kao uvoznik Peugeot vozila, brenda iz PSA grupe kojoj od pre par godina pripada i Opel.

Nakon zaključivanja planirane transakcije, Euroimpex će postati ekskluzivni uvoznik za Srbiju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju preuzimanjem kompletnog poslovanja.

Svi zaposleni u Opelovom predstavništvu će biti preuzeti od strane novog uvoznika u skladu sa važećim zakonima, najkasnije do dana kada transkacija bude zaključena. Kompletna transakcija i pokretanje novog poslovnog modela će biti aktivirani nakon zvaničnog odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.
Nova Opel Mokka (Foto: Opel promo)
"Ova odluka još jednom pokazuje da su ciljevi PACE! strateškog plana naši vodeći principi. Novi organizacioni model će naše poslovanje učiniti još agilnijim i efikasnijm, a samim tim i konkurentnijim", izjavio je Xavier Duchemin, izvršni direktor brendova Opel/Vauxhall za prodaju, postprodaju i marketing.

"Duboko smo uvereni da će naš brend u budućnosti još uspešnije poslovati u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Albaniji".

Saradnju sa brendom Peugeot kompanija Euroimpex je počela 1992. godine, a zvanični uvoznik za Makedoniju je postala 1994. godine.

Euroimpex je uvoznik Peugeot vozila za teritoriju Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije u poslednjih pet godina.

Od početka saradnje prodato je preko 20.000 Peugeot vozila. Na navedenom delu Balkana, tokom 2019. godine Opel je prodao oko 2.500 vozila i u godinama koje dolaze, za cilj ima održivi rast i profitabilno poslovanje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: