Čim se uvede novo pravilo za sankcionisanje prekršaja, pojave se i oglasi sa "ometačima" VIDEO

Čim se uvede neko novo pravilo za bezbednost saobraćaja ili sankcionisanje prekršaja, pojave se i oglasi sa ometačima i drugim trikovima koji omogućavaju da se zaobiđe zakon. Upravo to se desilo nedavno i sa uvođenjem sistema "Oko sokolovo".

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

12:15

Čim se uvede novo pravilo za sankcionisanje prekršaja, pojave se i oglasi sa

Međutim, još već problem za bezbednost saobraćaja predstavljaju dodaci čija je namena da premoste alarm koji upozorava na nevezan pojas u automobilu.

Pored toga, na oglasima se pojavljuju i nehomologovane zaštitne kacige za motocikliste i bicikliste, koje ne predstavljaju adektvatnu zaštitu i mogu da ugroze živote u slučaju pada vozača sa dvotočkaša.

Zbog toga je iz Komisije za strategiju realizacije bezbednosti saobraćaja stigla inicijativa da se takvi oglasi uklone.

Da li je ova inicijativa dala rezultate i šta je sa oglasima u kojima se reklamiraju proizvodi koji negativno utiču na bezbednost saobraćaja - poput sprave koja ima za cilj da "prevari" upozorenje na nevezani sigurnosni pojas - pogledajte u prilogu TV Prva:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: